Page 33 - Obitelji s ljubavlju
P. 33

za kaznu morao čuvati pčele, gdje je onda iz čiste dosade matici osobno riješio tu enigmu za uspomenu i dugo sjećanje na vrijeme provedeno u njezinu kraljevstvu. Za truta, ljenčinu, kojemu je je- dina dužnost da bude ludo zaljubljen u maticu kad dođe vrijeme za ljubav, nije bilo potrebno ništa računati, jer je opće poznato da kad je netko ludo zaljubljen, taj ti je na sve spreman radi ljubavi, tako da su vrlo često nesretno zaljubljeni letjeli i s našeg Žižija. Čim mi čujemo kroz balkonska vrata da se netko dere: “Č U V A J J J J J J !”, stara samo nezainteresirano dobaci iz kuhinje:
− Evo ga opet jedan.
TRES!!!!
Zato se avionima nikada i ne daju imena poput Bumbar,
Bubamara, Trut, Samoubojica, Hrušt, nego imena pravih letača i gospodara visina, kao na primjer: Sokol, Galeb, Mig 30, Orao, Kanarinac, Tupoljev, Albatros, B-52 i ostale ptice.
Zapovjedni stožer pješadijskih snaga me manje zanimao jer ga je vodio jedan umirovljeni poštar koji je uglavnom najveću važnost polagao na fizičku spremu pješadije pa se u skloništu cijelo vrijeme nekog vraga vježbalo, a još je iznio i prijedlog da bi, tragom te nužnosti, bilo najbolje da pješadija raznosi poštu po gradu.
Sad kad smo baratali apsolutnim znanjem i svim činjenica- ma, bilo je nužno da se primijeni najbolja moguća taktika ratova- nja. Nakon dugotrajnog vijećanja, s kojeg su me tri puta izbaci- vali zbog mojih prijedloga, na kraju je iznađena taktika ratovanja koja se praktički sastojala od svih mojih odbačenih prijedloga.
Budući da je neprijatelj apsolutno superioran u tehnici i na- oružanju, bilo je potrebno poslužiti se maksimalnim lukavstvom. Pritom smo koristili naše komparativne prednosti, a to su; priro- đena nam dovitljivost i naše nebo koje posjeduje jedan od najra- zvedenijih sustava oblaka u svijetu.
33


   31   32   33   34   35