Page 58 - Obitelji s ljubavlju
P. 58

branio baš njegove udarce, jer je još uvijek hodao s mojom Mari- nom. Međutim, krajnji rezultat je bio sve tjesniji i tjesniji, a sama utakmica neizvjesnija, jer se i naša momčad sad već brojčano značajno pojačala. Sad smo si i mi nesagledive količine kondicije nakrcali u pričuve i mogli smo se mijenjati i trčati kao i oni, samo što nas je malo mučila neuigranost budući da nam je ekipa bila gotovo kompletno nova. Naše nadigravanje je u međuvremenu preraslo u pravi turnir, jer se pojavila i treća ekipa u koju smo se bojali ući, bez obzira na to što su najbolji i što su sve pobjeđivali, jer je bila sastavljena od đaka čiji su starci poginuli ili nestali u ratu. Njih je bilo najteže pobijediti i mi ih nikad nismo, budući da su tukli i škaljili kao da smo im mi krivi za smrt roditelja, a sudac protiv njih, tijekom čitavog tog nadmetanja, nije dosudio ni je- dan jedini prekršaj. Jedino tri auta i jedan korner. Tu nam ni Dado ne bi ništa pomogao. Tako je ta akcija organizacije nogometnih susreta, a u svrhu podizanja duha i morala, ispala čisti promašaj, jer smo mi, gubeći utakmicu za utakmicom, istina nešto malo po- dizali duh i moral protivničkim ekipama, ali totalno i nepovratno sunovratili svoj vlastiti.
***
Što se pak tiče dragocjenosti o kojima već duže vrijeme ni- sam napisao ni slova pa bi još moglo ispasti da sam bezobziran i bezdušan tip i da me se tuđa muka ne tiče, i nadalje su bile pred- met velikog interesa našeg kućnog lopova i njegova hobija, ali se ja nisam više imao vremena još i u to upuštati.
***
Ljubavni život u ratu, o kojem sam prisiljen na ovom mjestu nešto napisati, čisto je govno. Sam rat proizvede toliko muke, boli i patnje da nemaš više nikakve potrebe da si još dodatnu
58

   56   57   58   59   60