Page 62 - Obitelji s ljubavlju
P. 62

tegnuo najdeblje moguće veze i potplatio na sve strane koga se god moglo potplatiti samo da ga ne zovu u vojsku. A osim toga, prema riječima moje stare, izgleda da pati od pismofobije, a tu je opaku bolest zaradio valjda zato jer nije prao ruke, a nešto je pet- ljao s pismima. Bilo je to još u ono davno doba kad su svi živjeli sretno i zadovoljno, kad problemi nisu postojali, kad su ratovi gostovali po tuđim domovinama, kad se samo izmišljalo kako bi se ljudima činilo dobro, kako bi ih se uveseljavalo i kako bi im se pomagalo. I tako je izmišljena i jedna vrlo korisna igra za odrasle u kojoj si samo trebao poslati dva-tri pisma u nepoznato, a sa svojom točnom adresom i s po 10 maraka u pismu, a nakon toga bi poštar mjesecima teglio novce na tvoju adresu iz svih mogućih dijelova svijeta. I kad je poštar jedno prohladno jutro skužio da on već mjesecima tegli ko volina i da se to njemu kra- lježnica savila do poda, i to samo zato da se striček kreten igra, takav mu je vritnjak i flisku odvalio odmah s vrata da kreten sad dobije proljev i kad razglednicu primi u ruke. I zato se, veli mi stara, takove bolesti prema medicinskoj terminologiji nazivaju jako prijemčljive.
− I što ti onda ja tu trebam?
− Prvo, da mi pomogneš sastaviti pismo i drugo, ja nemam kompać, a pismo mora
izgledati profesionalno i vrhunski, a tu mi samo ti možeš pomoći.
− I kud ćeš onda s tim pismom?
− Poštom na kućnu adresu i na radno mjesto. Pod brisač od auta, u auto kroz poluotvoren prozor. Bit će to jedna široka i sveobuhvatna akcija.
Opalila mi je pusu u obraz i rekla da do sutra ujutro imam gotov tekst, ali neka i ja smislim svoj, pa ćemo tek onda ispisati pismo na kompaću.
62   60   61   62   63   64