Page 7 - Obitelji s ljubavlju
P. 7

se oni i razlikuju od kućnih ljubimaca za koje nikad nisam imao dovoljno love da si ih kupim. Gugi je bez ikakvog kompleksa zapišavao i zakenjavao stan kao da sam ga dovukao na Bundek, a ne u jednu finu familiju na četvrti kat. Kako se on praznio puno brže nego što sam ja stigao čistiti, morao sam na kraju odustati i od čišćenja pa je tako sve to skupa i od samog početka mirišalo, ako se uopće može reći da je kod nas u to vrijeme išta mirišalo, na to da ta ljubav neće biti dugog vijeka.
Onda nam se, na kraju, još kao šlag na tortu, stara ustoboči- la na stražnje noge:
− Ili on ili ja!!
Pa smo, da riješimo što i kuda sa starom, stari i ja na brzinu organizirali referendum i tajno glasovanje po skraćenoj procedu- ri gdje je, s dva glasa za i jednim protiv, ipak odlučeno da zadr- žimo staru. Još i dan-danas snosimo posljedice tog glasovanja, a i stara otada svako malo ustrajno istražuje, evo baš jučer zadnji put, da koja je to mrcina bila protiv, iako nitko pojma nema jer kakvo bi to inače bilo tajno glasovanje, oprostite molim vas, kad bi svi znali da sam to bio ja.
Tim ružnim demokratskim činom Gugiju su uskraćena mnoga prava: pravo na adaptaciju, pravo na obitelj, pravo na to- pli obrok i topli dom, pravo na ovratnik i povodac, a ostavljena su mu prava na buhe i na slobodu, koju je on morao poslije uži- vati još nekoliko mjeseci, dok ga se nisu dočepali šinteri.
Iako se, navodno, suučešće u planiranju ubojstva, prema pozitivnoj sudskoj praksi, tretira kao i samo ubojstvo, ništa se starcima nije dogodilo. Ništa, čak ni grižnja savjesti. Valjda bih ja to opazio, iako nisam baš sve vrijeme bio kod kuće, budući da sam s vremena na vrijeme morao ići i u školu.
Kasnije sam pokušao s još tri nesretnika, ali je priča uvijek isto svršila i samo mi utjecala na moj emotivni razvoj u području
7   5   6   7   8   9