Page 79 - Obitelji s ljubavlju
P. 79

***
Došao je i taj vikend. Ja sam se staroj izlagao da je stari ponovno zvao i da ne može nikako doći na čitav vikend, ali da će svakako pokušati doći u nedjelju. Stara je bila uzbuđena, ure- đivala se i spremala kao i u kretensko vrijeme, ako ne i više. To mislim zbog toga jer je ovaj put napravila veći broj pramenova. Čini mi se da cijelu noć sa subote na nedjelju nije ni oka sklopila, iako je nisam čuo da bi se drala poput pavijana.
***
Opet zvoni telefon. Samo malo.
To je bila Marina. Zanima se je li mi danas rođendan i je li policija išta otkrila u svezi s nama. Je, danas mi je rođendan, i to, pazi, četrnaesti, a sve se pitam gdje je bila prvih trinaest, a od policije nikakve koristi. Ulijenio ih je rat.
Ako me nastave prekidati, neću nikad završiti ovu knjigu. Svejedno, makar to nema nikakve veze s ovom knjigom, moram vam reći da se danas nadam čistokrvnom i kremšnitama.
***
Stari je došao oko deset i sedamnaest i otišao oko pet i dvadeset dva. Bio je to jedan od najhladnijih dana kolovoza (+25,70C), pa se led između stare i staroga uopće nije topio. Stari je bio mršav kao hijena, imao je podočnjake poput sove, neo- brijan ko terijer, drugim riječima totalno zapušten i da još nije mirišao na destilat, više bi spadao među moje lutalice nego ljude. Stara onakva dotjerana doimala se, među nama, kao ljepotica u ubožnici. Naime, ni ja si još uvijek nisam obrijao brčiće.
Toliko se napadno nisu razgovarali da sam ja morao preu- zeti štafetnu palicu pa sam lajao za sve troje i s tolikim žarom i željom da i njih nekako navedem da progovore da sam prestao
79

   77   78   79   80   81