Page 49 - Odrastanje
P. 49

od isprazne vanjske ljepote i afektiranja, se istinski i odmah za- grije i zaljubi, i čitavu noć nakon toga davi frendicu pričama o frajeru, kojeg se i na filmu rijetko sreće, kao i pričama o princu na bijelom konju, koji ne živi samo u bajkama pred spavanje, nego tu među nama da bi nas obdario ljubavlju i ljepotom, i sva ostala pretjerivanja u svakom smislu i pogledu. Nakon sve- ga, od tebe se jedino očekuje da slijedeće jutro dođeš barkom na plažu, da jednostavno i bez riječi primiš ljepoticu za ruku i da ju onakvu napaljenu na tebe svim onim noćnim pričama i pretjerivanjima, odvezeš na Rajsku stazu na opće zaprepaštenje najbolje frendice.
Okrutno!? Bogami prilično, kao uostalom i sam život, pogotovo ako uzmeš u obzir da joj, kao curi, ni nogomet nije preostao.
Tako smo jedne uveseljavali, a druge čeličili i osjećali se pritom kao da činimo nešto lijepo i uzbuđujuće, da bi poslije, kad smo to prepričavali, saznali od nekih komada, istina upitne ljepote, da smo obične muške šovinističke svinje i zadnje sme- će, iako bi se u nepristranost takvog suda moglo posumnjati, budući se činilo da su i same bile žrtve iste taktike za koju smo mi duboko vjerovali da je originalna i samo naša. Osim svega, kao da sam im ja kriv što se druže s ljepšima od sebe.
I gdje je tu ljubav!?
Kao i sve ostale stvari koje čovjek ne može kontrolirati i s njima upravljati, dogodi se iznenada i bez najave, i to u času kad se često čovjek najmanje nada, pa se umjesto opijenosti činom odjedanput nađe opijen osobom, a bome i ona tobom, jer vas vezuje toliko zajedničkog, da na primjer navijate za isti klub, iako nju sport uopće ne zanima, da ovakvi, tamni kakvi već jeste, oboje ludujete za blond osobama sa zelenim očima, da se ona služi lijevom rukom, isto kao i ti desnom, za razliku od noge kojom se ona ne služi, da se jednako žučljivo možete
47

   47   48   49   50   51