Page 63 - Odrastanje
P. 63

smo mi mažnjavali paradajz i radili ostale gluposti, Mirek je cijelo to vrijeme čučao, tiskao i trudio se da se ne posere, dok bi mi svi ostali, ukoliko bi već čučali i tiskali, se baš onda svim silama trudili upravo suprotno. Da je bio malo poseban, već ste upozoreni.
Nama se uglavnom nije žurilo, bili smo na praznicima i imali smo vremena napretek, pa kad smo u jednoj maloj, zgod- noj uvali opazili odskočnu dasku, sjurili smo se dole kao stam- pedo. Ni Mirek nije mogao odoliti. Odskočna daska u ono vrije- me je kao otprilike 200 GB RAMA danas. A Mirek je, što je je, krasno skakao na glavu. Voda je bila do butina i u tome je i bio čitav štos, skočiti što je moguće s višeg u što je moguće pliće, na radost brižnih roditelja.
Mirek je bio daleko najpoznatiji po lastavici. Dva-tri puta se lagano zaskočio, jako odrazio i poletio zrakom poput prave lastavice. Dok je on tako letio zrakom popustili su mu sfinkteri (premda mi tada nismo znali što je točno popustilo, ali rezultat je ionako bio isti) i on se posrao u zraku poput grlice. Izronio je, voda mu je bila do butina, a on je skrušeno izjavio:
- Škvadro, ja sam se posr’o! -
- Daj Mirek ne zajebavaj, pa kog vraga skačeš ak’ se od straha posereš? -
- Znam, ali što ću sad?! -
- Sad ćeš, ak’ namjeravaš dalje s nama, govno izvaditi iz gaća, a ako ne, nosi si ga doma! -
I moj Mirek, ni pet ni šest, nego desnu ruku lijepo u gaće i pretovaruje govno po govno direktno u more, gdje i onako svaki drek nakon dužeg ili kraćeg puta završi. Kad je izvadio zadnje govno iz gaća, Sis ga, jedući paradajz, sasvim ozbiljno upita:
- Čuj, zar ti ne bi bilo puno jednostavnije da si se jedno- stavno čučnuo u more i izokrenuo sve iz gaća, osim ako tebi nije baš jako bitno da im utvrdiš točan broj i veličinu?! -
61

   61   62   63   64   65